1 Nasklee | Móda, Beauty a Lifestyle : ŠPARGĽOVÉ CESTOVINY | RECEPT

February 18, 2017

ŠPARGĽOVÉ CESTOVINY | RECEPT


Prišiel čas na môj prvý recept na Nasklee! Nevedela som sa dočkať. Strašne rada som postovala moje jednoduché, vegetariánske recepty na môj starý blog a preto som nadšená z rozbiehania tejto sekcie aj tu.

Bola som vychovaná ako vegetariánka, čo znamená, že som ešte nikdy nejedla mäso. A takisto to znamená, že musím byť vo svojich receptoch kreatívna a stále sa snažiť hľadať niečo nové, aby sa v jedálničku neopakovalo stále to isté.

Keďže som si varila približne od trinástich, začala som s receptmi experimentovať dosť skoro a zamilovala som si to. Tráviť čas sama, v kuchyni a variť pre moju rodinu a kamarátov, je pre mňa obrovský relax.

A ten pocit, keď mi pochvália jedlo, je proste na nezaplatenie. A hlavne keď sa jedná o niekoho, kto jedáva mäso, ale aj tak mu chutia moje vegetariánske výtvory. V tom prípade som si proste 100% istá, že je to jedlo dobré.

No, ale stačilo už kecov - prejdime na recept. Špargľove cestoviny sú jedným z mojich obľúbených jedál už roky, ale myslím že do minulého roku som ich ešte nevedela sama pripravovať. Vždy som si ich objednávala v jednej reštaurácii, ale keď ju zatvorili, dlhé roky som ich nemala - ale túžila som po nich! Tak som sa ich naučila pripravovať sama a keďže aj Viktorkovi veľmi chutia, pravidelne sa objavujú na našich tanieroch.





Čo teda všetko potrebujeme?

  • Maslo
  • Smotana na varenie
  • Tvrdý syr (napr. ementál)
  • Grana padano, parmezán
  • Plesnivý syr (napr. niva)
  • Biele víno (suché)
  • Jarná cibulka
  • Bylinkové maslo
  • Špargľa - biela aj zelená, konzervovaná
  • Cestoviny

Príprava cestovín: 

Privedieme vodu do varu, vo veľkom hrnci, pridáme soľ a varíme cestoviny kým sú "al dente", alebo také, aké ich máte najradšej. Väčšinou so špargľou používam farfalle (motýliky), ale tento krát som chcela experimentovať, lebo som v skrini našla tieto veľké talianske mušlové cestoviny.

Príprava syrovo-špargľovej omáčky: 

Vždy si najprv nachystám všetko čo potrebujem, pekne doradu, aby som mala všetky komponenty počas varenia po ruke. 


Umyjeme jarnú cibulku, odstránime spodok a odkrojíme suché časti, následne cibulku nakrájame na malé koliečka, ako na obrázku hore.

Odkrojíme malý kúsok masla a necháme ho roztopiť na panvici. Pridáme jarnú cibulku a trochu ju upečieme. Tu treba byť opatrný, aby sa cibulka nespiekla - stíšime oheň predtým, ako cibulku do masla pridáme.



Keď maslo spení, pridáme biele víno a počkáme, kým sa vyparí.

Akonáhle je maslo s vínom takmer kompletne vyparené, zalejeme cibulku smotanou na varenie a poriadne zamiešame.

Pridáme bylinkové maslo (tento krát som si ho musela vyrobiť sama, pretože v obchode po ňom nebolo ani chýru, ani slychu) a opät poriadne premiešame. Stíšime oheň a zatiaľ si začneme strúhať tvrdý syr a parmezán.

Do omáčky pridáme kúsok plesnivého syra (netreba ho strúhať) a miešame, kým zmiznú všetky hrudky.



Po chvíli miešania pridáme nastrúhané syry a opäť premiešame, tak, aby sa nastrúhaný syr spojil s omáčkou.

Nakrájame špargľu na malé kúsky a po chvíli ich takisto pridáme do omáčky za stáleho miešania. Pokiaľ sa cestoviny už dovarili, pridáme ich takisto a vmiešame. 

Voilá, hotovo! A takto nejak by to malo vyzerať: 


Dobrú chuť! 

No comments:

Post a Comment